Преподобни Сисоје Велики, храмовна слава „старог храма“ у Новој Пазови

Празник Преподобног Сисоја Великог је молитвено и свечано прослављен у храму који је посвећен овом светитељу, а који се налази у центру Нове Пазове. У среду, 18. јула 2018. године у 19.00 часова, вечерње је служио јереј Предраг Антонијевић, а у четвртак 19. јула, када је и празник Светог Сисоја, у 8.30 часова, Литургију су служили протојереј-ставрофор Бранислав Чортановачки из Дортмунда (Епархија франкфуртска и све Немачке), јереј Бојан Мијановић из Пећинаца, јереј Предраг Антонијевић и ђакон Светогор Сандић. Појао је хор „Свети владика Николај Српски“ из Нове Пазове, на челу с проф. музике, диригентом Тамаром Пајдић.

О светитељу који је заштитник деце, и о послушању, беседио је отац Бојан, и подсетио на оне речи где се каже да је послушање веће од поста и молитве. Мноштво деце и народа се причестило Светим Тајнама Христовим, на радост, здравље и спасење. Затим су пререзани славски колачи, и освећена кољива које су кумови принели у славу и част Преподобног Сисоја Великог.

Протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки се захвалио оцима који су служили Свету Литургију, кумовима и верном народу, који је са својом децом испунио овај „стари храм“, и „који је породио остале храмове у Новој Пазови“, како то рече отац Бранислав. На Трпезу љубави нас је позвао отац Миле Јокић, а после телесног окрепљења позвао је оца Бранислава да каже коју реч о Српској Православној Цркви и нашем народу у Немачкој.

У 19 часова Акатист Преподобном Сисоју Великом су служили протојереј Богдан Михајловић (пенз.парох) , јереј Предраг Антонијевић и ђакон Светогор Сандић. Отац Миле Јокић је захвалио свима на овом прослављању великог угодника Божијег, и позвао оца Предрага да беседи. После духовне поуке отац Предраг је помазивао децу и верни народ, који је опет у великом броју дошао у храм и показао да нисмо заборавили да се молимо за своју децу Светом Сисоју Великом, коме и служимо Акатист сваке среде током целе године, молећи Бога да чува децу нашу од сваког зла, опасности  и греха.

РАДУЈ СЕ ПРЕПОДОБНИ ОЧЕ НАШ СИСОЈЕ, ДЕЧЈА СЛАВО И ПОХВАЛО!!!

Текст: ђакон Светогор Сандић

Фотографије: Александар Милановић, студент ПБФ и

Милош Ђак, студент Правног факултета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *