Пријем на Белом двору

На Белом двору, 29.јула,  одржан је традиционални пријем за више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске.

Фондација за културу и образовање, породице Карађорђевић, на челу са престолонаследником Александром Карађорђевићем и његовом супругом Катарином, наградили су најбоље ученике похвалницама и пригодним поклонима.

Свечаности су присуствовали министри просвете Србије Младен Шарчевић и Дане Малешевић, и многобројни гости из света привреде, културе, уметности и науке, како из земље, тако и из иностранства.

„Будућност Србије и нови Тесла, Миланковић, Пупин, Исидора Секулић, окупили су се на овом месту, у заједничкој кући српског народа-Карађорђевом дому, код Краља“- рекао је Матија Бећковић у својој поздравној речи, обраћајући се најблиставијим, младим умовима, њиховим родитељима и присутним професорима.

Културно уметнички програм је извео хор Друштва  српско-грчког пријатељства „Ирида“ из Сремске Митровице, под руководством Александре Гаруновић,  а треба истаћи и велики труд и ангажман волонтера удружења „Краљевине Србије“ као и студената ФОН-а.

Компанија Link group ће доделити  матурантима 25 стипендија, за њихову престижну ИТ Академију. Рок за пријаву је 15.јули, а више информација, заинтересовани могу наћи на линку  https://www.itakademija.com/akcija/itacademy-stipendije/

Имена добитника стипендија биће објављена 1.августа, а стипендије ће им бити уручене у септембру, на Белом двору.

За текст и фотографије захваљујемо Александри Гаруновић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *