UA-93122834-1

Владика Игнатије нови декан Богословског факултета

Епископ браничевски Игнатије изабран је на недавној седници Наставно-научног већа Православног богословског факултета у Београду за новог декана ове високошколске установе.

Иако на званичној интернет страници ПБФ-а још нема обавештења о томе, вест су пренели поједини специјализовани црквени портали, а објављена је и на сајту Цркве Светог апостола и еванђелисте Луке у Смедереву.

На седници су изабрани и нови продекани: за наставу протођакон др Златко Матић, за финансије протојереј др Александар Ђаковац и за науку проф. др Богољуб Шијаковић. Владика Игнатије (Мидић) је, иначе, професор догматике и етике на Богословском факултету, а на челу Епархије браничевске је од 1994. године.

Постдипломске и докторске студије из систематске теологије завршио је на Православном богословском факултету у Атини. По завршеним студијама у Грчкој, 1988. године изабран је за доцента на Православном богословском факултету у Београду, замонашио се 1991. године, а три године касније устоличен је за браничевског епископа.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *