ПАРОХИЈА У ПОПИНЦИМА ОРГАНИЗОВАЛА ПРОМОЦИЈУ КЊИГА МИЛАНА БОГОЈЕВИЋА ПОВОДОМ 100 ГОДИНА ОД ЗАВРШЕТКА ВЕЛИКОГ РАТА

Српска православна Црквена општина Попинци са старешином, парохом јерејем  Миланом Главашевићем, је 16. јуна у 19.00 ч. организовала представљање књига Милана Богојевића „Милунка Савић – ордење и ожиљци“ и „Мале приче Великога рата“. Програм је био у парохијском дому храма посвећеном Арханђелу Гаврилу, у Попинцима. Поред аутора књига на промоцији су говорили: Предраг Марковић – бивши председник Народне скупштине и министар културе Републике Србије, Михајло Меденица – новинар „Недељника“ и Александар Гајић, историчар.

У програму је учествовао и Градски хор из Инђије са химном Србије, песмама „Тамо далеко“ и „Креће се лађа француска“, као и млада песникиња Кристина Арсенијевић, која је читала своје стихове у складу са темом вечери.

Говорници су све присутне подсетили на велике личности наше историје које су заборављене. Прича о Милунки Савић, најодликованијем војнику у Великом (Првом светском) рату, у којем је учествовало неколико милиона војника, све који је чују доводи у недоумицу зашто толико заборављамо историју сопственог народа. Поред Милунке Савић постоје бројни јунаци Првог светског рата који су изашли на видело дана у књизи „Мале приче Великог рата“, захваљујући Милану Богојевићу и његовом ентузијазму. Говорници су оставили изванредан утисак на публику, те је заједнички закључак био да наши јунаци неће бити од свих заборављени.

Ђакон отац Горан Груловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *