UA-93122834-1

ОСВЕШТАНА НОВА ЦРКВА У ПЕТРОВАРАДИНУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Његово Преосвештенство Епископ сремски господин Василије присуствовали су освештењу нове цркве, Храма Светог Владике Варнаве Настића у Петроварадину. Том приликом градоначелник је изразио задовољство што се Нови Сад развија у различитим сегментима друштвеног живота, где такође спадају духовност и религија. Како је изјавио, Град заједно са традиционалним конфесијама настоји да обезбеди капацитете за све грађане који желе да исповедају своју веру.

– Овај део Петровардина је дуго био урбанистички запостављен. Пре неколико деценија ту су биле њиве, а данас је то велико насеље настало и муком и несрећом, али и способношћу нашег народа да се скући и изгради један од лепших делова града. Поносан сам што је Епархија Сремска уз ктиторе, и малу помоћ Града, била у могућности да изгради овако леп храм, и да житељи имају нови центар окупљања – нагласио је Милош Вучевић.

Када је реч о даљем развоју Петроварадина, градоначелник је истакао да су изазови бројни, али и да предстоје велики послови везани за комунално и инфраструктурно уређење, решавање имовинско-правних односа, и да ће бити реализоване озбиљне инвестиције.

– Један од кључних захтева грађана овог дела Петроварадина је аутобуска линија која би повезала Ширине и Пуцкарош, и ја се надам да ће ЈГСП удовољити том захтеву, и пронаћи адекватно решење како би људи лакше одлазили на посао и деца у школу – рекао је Вучевић.

Новосадски градоначелник истакао је да је заједничко обележавање важних догађаја у свим заступљеним конфесијама потврда традиције хармоничног суживота и велико богатство Новог Сада које нико не може да му одузме. Он је изразио очекивање да ће ове године почети и обнова фасаде Владичанског двора, и то у оквиру улагања Града у очување културно-историјског наслеђа.

Нови Сад, 17. јун 2018. године

за вест и фотографије захваљујемо ПР служби Града Новог Сада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *