ОДРЖАНА ДОНАТОРСКА ВЕЧЕРА ЗА ОБНОВУ ХРАМА СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ У РУМИ

У препуном ресторану хотела ”Борковац” у Руми синоћ, 30. маја 2018. године, одржана је донаторска вечера за обнову румског храма Силаска Светог Духа на апостоле. Том приликом се окупило преко 150 приложника и донатора, људи добре воље, који су уз звуке тамбурице Музичког састава ”Тајна” и пријатној атмосфери, чули речи захвалности старешине храма јереја Душана Вишекруне, који се осврнуо на своје претходнике и обнове храма које су биле пре више од стотину година.

Архијерејски намесник и парох румски протојереј Сретен Лазаревић је у свом обраћању присутне упознао с током радова и до сада утрошеним средствима, а предочио је и који су то радови који треба да буду завршени до новембра месеца, као и колико средстава је неопходно за завршетак радова.

– До сада у обнову храма уложено је око 15.000.000,00 динара. Средства су обезбеђена из буџета Општине Рума, из редовних средстава храма, прилозима и донацијама правних лица и верног народа. Преостаје нам уређење утрашњости (инсталације струје, видео надзора, озвучења, воде, грејања, малтерисање, осликавање, обнова ентеријера) и фасада.

Поред храма планирана је изградња чесме-капеле у славу Божију и у част Светог Стефана Дечанског. На чесми-капели планирамо да упишемо имена првенствујућих међу заслужнима за доношење одлуке о присаједињењу, као и текст одлуке. За довршење обнове храма обезбеђене су две трећине средстава – нагласио је отац Сретен.

Ускоро ћете моћи да погледате и видео запис с донаторске вечере.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *