Прослављена градска слава Инђије – Силазак Светог Духа на апостоле

Ученици верске наставе О. Ш. „Петар Кочић” су у недељу 27. маја 2018. г. са својом вероучитељицом Татјаном Чемерикић, осталим колегама вероучитељима, ђацима других школа и многобројног верног народа дочекали Славу свог града Инђије – Силазак Светог Духа на Апостоле.

Дан Славе су започели литургијски у Манастиру Св. Марка у Водицама. У 17 часова, торжествено су дочекали и свога владику сремског г. Василија у шпалиру испред главног саборног градског храма Ваведења Пресвете Богородице. Свечано обучени узели су учешћа у архијерејској Литији носећи иконе и певајући тропар Духовдана. Такође, кратким рециталом на тему данашње прославе Славе Свете Тројице – Педеседнице и родољубивим песмама, увеличали су саму прославу рођендана Цркве!

Стрешина храма о. Радислав Трајковић и протонамесник др. Борис Милинковић, са свештенством других месних парохија принели су након Литије молитве Богу читањем акатиста мајци Божијој Лепавинској, чију Икону су и проносили улицама града, освештавајући га приносом када, шкропљењем и читањем Јеванђеља на раскршћима улица чији називи сведоче о духовно-историјској свести мештана.

Свечано су уз кумове Цркве и председника општине господина Владимира Гака пресечени и славски колачи у част прославе Свете Тројице. Дечије здушно принете рецитације и песме дирнуле су срца свих присутних парохијана, који су их наградили аплаузом и честиткама, међу којима је највише пријала она од стране наших свештеника на челу са владиком, који је дочекан, надамо се онако како доликује црквеном пастиру, са много поштовања и љубави.

Вероучитељица Татјана Чемерикић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *