Торжествено сабрање у манастиру Јазак

Свечано Духовданско сабрање уприличено је у женском манастиру Јазак где је Светом архијерејском Литургијом началствовао Преосвећени Епископ сремски Василије уз многобројне саслужитеље и високопреподобну игуманију Параскеву настојатељицу ове светиње на јужној падини Фрушке Горе. Благодарећи протопрезвитеру Сретену Лазаревићу архијерејском намеснику и пароху румском доносимо информације, фотографију и аудио запис беседе Владике Василија који је подсетио да је Господ послао Светог Духа на апостоле у виду огњених језика те су слободно проповедали на свим језицима кроз читаву васељену и истакао да “та енергија Божја даје и нама за право, деци 21. века, да и ми имамо снаге и да се не плашимо да проповедамо Јеванђеље, али не само речју, него својим добрим делима”.

Служашчи на Литургији били су: архимандрит Венијамин из манастира Преображења у Епархији жичкој, архимандрит Арсеније из манастира Бешеново, архимандрит Нифонт настојатељ манастира Пресвете Богородице Тројеручице у Богоштици, протојереји ставрофори Душан Колунџић, Бранислав Поповић, протојереј Сретен Лазаревић из Руме, протосинђел Пајсије из манастира Раваница, јереј Горан Тешиновић из Руме, јереј Бранислав Мишковић из Руме, јерођакон Силуан (манастир Григоријат), протођакон
 Слободан Вујасиновић. Молитвено су присуствовале игуманија манастира Раваница са сестрама, игуманија манастира у Каћу са сестрама, сестре манастира Сретења са Овчара, као и представници Војске Србије.

Претходно су Вечерње служили: протосинђел Пајсије духовник манастира Сремска Раваница, архимандрит протојереј-ставрофор Споменко старешина и парох при храму Пресвете Богородице у Батајници, јеромонах Митрофан сабрат манастира Бешеново, јеромонах Лазар сабрат манастира Сремска Раваница и протођакон Игор Давидовић. За певницом су појали: г. Јован Стојановић професор Богословије у Сремским Карловцима, архимандрит Нифонт настојатељ манастира Каона, протојереј Сретен Лазаревић архијерејски намесник и парох румски, јереј Бранислав Мишковић старешина и парох при храму Сабора српских светитеља у Руми, протођакон Слободан Вујасиновић службеник Црквеног суда Епархије сремске.

http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=16407

Извор: Радио Слово љубве

2 thoughts on “Торжествено сабрање у манастиру Јазак

    1. Radio Srpski Sion Post author

      Хвала Вам. Ми смо одушевљени што нас пратите.

      Свако добро од Господа жели Вам
      редакција радија “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *