ПРОСЛАВЉЕН СПАСОВДАН У ЈАКОВУ

Светом архијерејском Литургијом у Цркви Светог Вазнесења Господњег у Јакову и свечаном литијом у порти Цркве обележено Вазнесење Господње – Спасовдан.

На торжественој Литургији коју је служио Његво Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, саслуживали су протојереј- ставрофор Драган Гвозденовић, старешина Цркве Свете Петке у Бољевцима;  јереји Перица Влаинић, парох јаковачки; Страхиња Голијан, парох сурчински и Горан Цвијановић, парох батајнички; протојереј Иван Јанчић старешина храма Светог Василија Острошког у Шапцу,   као и протођакон Слободан Вујасиновић.

Празничну беседу произнео је Владика Сремски Василије.

Торжественој Литургији присуствовали су господа представници Градске Општине Сурчин: председник Општине Стеван Шуша, председник Скупштине Општине Душан Вујадиновић; члан Већа Бојан Јовановић, као и председник Месне Заједнице Јакова, Ђорђе Јанковић.

Храмовну славу су увеличали својим присуством представници Војске Србије, ученици ОШ „Вожд Карађорђе“ из Јакова, као и ученици ОШ „Вук Караџић“ из Сурчина са вероучитељем Николом Ерцегом, свештенство Српске Православне Цркве и многобројни грађани.

Ученици основних школа су се причестили Светим Тајнама.

Након Литургије одржана је свечана литија у порти Цркве којој су се придружили и свештеници јереји Ненад Катић парох из Петровчића и Немања Бошковић, парох бечменски.

Спасовдан један од десет празника посвећених Христу и слави се 40 дана по Васкрсењу. Прослављање Спасовдана је уједно и слава многих мештана који су ове године са Владиком сремским Василијем ломили славски колач.

Хорским појањем узвеличао се Господ и Вазнесење Његово.

О свему се старао старешина храма Вазнесења Господњег у Јакову, протојереј-ставрофор Милутин Илић. Славску трпезу  су припремили кумови овогодишње славе уз помоћ вредних парохијана који се окупљају око наше Свете Цркве у свим приликама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *