Радио “Српски Сион” прославио славу – Недељу Мироносица

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, у суботу, 21. априла 2018. године, другу годину за редом, радио Епархије сремске “Српски Сион” прославио је своју славу – Недељу Мироносица.

Тим поводом, редакција епархијског радија се нада да ће нам Васкрсли Господ подарити снаге и мудрости, како бисмо и у годинама пред нама, попут Светих Мироносица, истрајали на мисији ширења Добре вести о Васкрсењу Христовом.

Слава је и ове године прослављена скромно, у просторијама радија, а у кругу најужег тима, односно чланова управног одбора, редакције и најближих сарадника епархијског радија.

Прослава Недеље Мироносица започела је у суботу вечерњим богослужењем у Храму преноса моштију Светог оца Николаја у Руми, с почетком у 18.00 часова.

Празничним богослужењем началствовао је председник Управног одбора радија “Српски Сион” протојереј Сретен Лазаревић, који је након вечерњег осветио жито и колач, а затим га и преломио с директором радија јерејем Станком Тркуљом.

Одмах потом, сви присутни су прешли у просторије радија где их је чекала припремљена Трпеза љубави.

Посебну захвалност радкција радија Епархије сремске “Српски Сион” дугује ресторану “Медаљон”, који је припремио славску вечеру, као и Ивани Радић из Руме, која је за ту прилику направила медењаке с логом епархијског радија.

У наставку можете послушати обраћање председника УО-а радија и архијерејског намесника румског протојереја Сретена Лазаревића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *