Седница Пленума Патријаршијског управног одбора

Дана 12. априла 2018. године у Патријаршијском двору у Београду одржана је редовна годишња седница Пленума Патријаршијског управног одбора Српске Православне Цркве.

Седницом је председавао Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, у присуству Преосвећене господе Епископа жичког Јустина и ваљевског Милутина, других чланова представника епархија и манастира, као и протојереја-ставрофора Стојадина Павловића, директора Патријаршијске управне канцеларије; начелника Одељења општих и правних послова г. Милана Андрића, начелника Економског одељења г. Александра Томића, в.д. начелника Финансијског одељења г. Милојка Срећковића и других стручних сарадника.

Усвојени су извештаји о материјално-финансијском пословању, правним пословима, повраћају имовине, грађевинској делатности и осталим пословима од значаја за живот и рад Српске Православне Цркве – Патријаршије Српске, као и извештаји епархија у земљи и расејању. Такође усвојен је и Завршни рачун Централне касе за 2017. годину, Буџет општих потреба централних тела за 2018. годину, као и финансијски извештаји осталих јединица у саставу Патријаршије српске.

извор сајт СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *