Рукоположење у манастиру Фенек

Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије началствовао је 17. марта 2018. године торжественом Литуригјом у манастиру Фенек. Саслуживали су протојереји-ставрофори Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, и Драган Гвозденовић, старешина храма Свете Петке у Бољевцима, јереј Перица Влаинић, парох јаковачки, и протођакон Слободан Вујасиновић и архимандрит Макарије из манастира Фенека.

Током архијерејске Литуригје Епископ сремски г. Василије рукоположио је сабрата манастира Кувеждина оца Георгија у чин јеромонаха, док  је г. Ђорђа Јанковића, дипломираног економисту који је годинама за певницом у манастиру Фенеку, произвео у чин ђакона.

Богослужењу је присуствовао и архимандрит Варнава, игуман манастира Кувеждин, монаштво, појци из групе Родослов који су појали за певницом, родбина, пријатељи, сарадници, благоверни христољубиви народ.

Агапе је настављено у трпезаријској сали где су чланови Феничких бисера певали грленим гласом песме у славу манастира посвећеног Светој Петки у Фенеку, а потом је група Родослов у којој пева и ђакон Ђорђе Јанковић отпевала неколико песама, међу којима је песма о Вожду Карађорђу оставила посебан утисак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *