Пређеосвећена Литургија и годишњица службе архијерејског намесника старопазовачког

У петак Треће недеље Великог поста, а  9.марта 2018.године, са почетком у 8:30 служена је Литургија пређеосвећених Дарова у храму преподобног Сисоја Великог у Новој Пазови. Служили су протојереј-ставрофор Миле Јокић, протојереј-ставрофор Кристо Алексић, протонамесник Ђорђе Ковљен, и ђакон Светогор Сандић. За певницом су појали јереј Предраг Антонијевић, вероучитељи Димитрије Милановић и Илија Алексић. Молитвено учествовали: протојереј Богдан Михајловић, јереј Марко Симић и јереј Сава Мишановић.

За протојереја-ставрофора Милета Јокића,архијерејског намесника старопазовачког, ово је посебан дан, јер је на овај дан 1980. године рукоположен у чин свештеника у Младенову у бачкој Епархији. Тадашњи администратор епархије сремске, Епископ Никанор (Иличић) га је рукоположио у чинове ђакона и свештеника. Од рукоположења службовао је у Старој Пазови, Јакову, кратко у Немачкој, и Новој Пазови где је и данас пастир словесном стаду Христовом. У беседи је истакао духовне узоре као што је  Патријарх Герман и многе друге, а затим упоредио време својих почетака са садашњим временом, истовремено поучавајући верни народ о вери и духовном животу.

После Литургије, породица оца Марка Симића, и друге породице су спремиле послужење за верни народ, као што се овде чини увек када су празници и посебни дани у години.

Нека нас све Господ поживи у миру и покајању, много година, на духовну корист и спасење православном роду српском.

Текст:  ђакон Светогор Сандић

Фотографије: вероучитељ Димитрије Милановић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *