Удружење Краљевина Србија обележило крсну славу Светог Симеона Мироточивог свечаним пријемом на Белом Двору

Удружење Краљевина Србија имало је част да је Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј и ове године пресекао славски колач Удружења, на Литургији одржаној ујутру истог дана, у капели Патријаршије Српске православне цркве.

Славски пријем је одржан у присуству Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине, Принца Михаила и Принцезе Љубице и госпође Алисон Ендруз, ћерке Њихових Краљевских Височанстава. Свечаној атмосфери је нарочито допринела чињеница да се на дан пријема десио један од најрадоснијих догађаја за Краљевску породицу – рођење сина ЊКВ Принца Филипа и Принцезе Данице, а наш покровитељ, ЊКВ Престолонаследник Александар је у свом обраћању гостима по први пут јавности саопштио и име новорођеног Принца Стефана.

Поводом рођења Престолонаследника Стефана, по Благослову његове Светости Патријарха Павла, први пут се огласило 49 звона на Храму Светог Саве на Врачару.

На пријему су посебну част указали чланови саветодавних тела Круне, проф. др Драгољуб Кавран, Предраг Марковић, Владан Живуловић и Љубодраг Грујић. Пријему су присуствовали и амбасадори и изасланици амбасада Катара, Краљевине Мароко, Либана, Мијанмара, Египта, Уједињених арапских емирата, Македоније и Туниса, градоначелници и председници општина, привредници, представници медијских кућа, културног и јавног живота Србије и бројни други уважени гости.

Специјални гости су били чланови делегације  пријатељске АНРМ организације монархиста Румуније.

Програм је почео изворном верзијом химне Србије „Боже правде“, у извођењу хора „Ирида“ из Сремске Митровице, под руководством професора Александре Гаруновић. Током пријема, хор је извео додатни, свечани програм, који је са одушевљењем подржан од стране свих присутних званица, а пријем је завршен композицијом “Востани Сербије”.

Хор „Ирида“ је увеличао пријем , на позив господина Предрага Меденице, Потпредседника извршног одбора Удружења Краљевине Србије за Војводину.

У свом говору, наш патрон Њ.К.В. Престолонаследник Александар је још једном истакао своју подршку члановима Удружења у свим активностима које обављају и истакао да је  рад на промоцији вредности уставне парламентарне монархије од велике важности, као и битну чињеницу да Удружење није политичка странка и да је отворено за све, без обзира на њихову политичку, националну, верску и било коју другу припадност.

Гости су имали прилику да виде и изложбу слика – реторспективу  активности Удружења Краљевине Србије у претходних 10 година, као и годишњи филм Удружења.

Текст и фотографије: Александра Гаруновић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *