Предавање проте Милорада Голијана у парохијском дому Вазнесењске цркве у Јакову

На Недељу Православља, 25. фебруара 2018.​ почео је циклус предавања у часном посту за све вернике и оне који су на боготражитељском путу. После акатиста Пресветој Богородици Тројеручици, који се чита недељом у 17 часова, циклус предавања почео је уважени прота Милорад Голијан који је у парохијском дому Вазнесењске цркве, вернима казао да има намеру и жељу да наша духовност која је данас, таква-каква је, добије пуни свој замах у ова и будућа времена, јер без тога слаби су нам изгледи за опстанак и као људи, наших породица, народа и наше нације.
„Све се некако потрошило и истрошило: и љубав, и брак, и односи међу људима. Све се истањило, Требало би полако да научимо једни друге како да се вратимо Богу, како да будемо са Богом и да живимо са богом“ казао је прота Голијан. Отац Милорад је казао да данас више није довољно само упражњавање молитве, читање Псалтира и Светог Писма, јер треба да учинимо корак више у добротољубљу, милосрђу и љубави, посебно образлажући шта заиста значи када у себе унесемо Крв и Тело Исусово које је одбрана од сваког зла и пут ка спасењу. После рпедавања прота Милорад је одговарао на питања верника.
Домаћин вечери био је протојереј-ставрофор Милутин Илић, старешина јаковачке цркве. Предавањусупоред бројних верника Јакова, Сурчина, Бољеваца, Бечмена, присуствовали јереји Перица Влаинић, парох јаковачки и Страхиња Голијан, парох сурчински.
Вече је кратким појањем улепшао састав хора који делује при цркви Вазнесења Господњег.
Јутарња богослужења и Литургије Пређеосвећених дарова средом и петком почињу у 8 часова.
Вечерње богослужење је у 17ч.
Света Литургија на дан празника и недељом је у 9 часова. Недељом се чита Акатист пред иконом Пресвете Богородице Тројеручице у 17 часова.
Извор: сајт Епархије сремске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *