НАЈАВА: Филм Бориса Малагурског о Косову вечерас у Сремској Митровици!

После светске премијере у Паризу и српске у Храму Светог Саве у Београду и гледаоци у Сремској Митровици вечерас ће бити у прилици да погледају филм Бориса Малагурског „Косово: Моменат у цивилизацији“.
Филм ће се приказати у сали Градске куће, с почетком од 19 часова.

„Косово: Моменат у цивилизацији“ снимљен је уз подршку Канцеларије за КиМ, Туристичке организације Београда и великог броја појединаца из земље и иностранства, који су несебично донирали новац за овај пројекат од државног интереса. Гледаоце ће кроз причу водити аустралијски водитељ српског порекла Стефан Поповић, са којим је Малагурски и раније сарађивао, а којег многи препознају из филма „Бићемо прваци света“, у којем је глумио.

– Филм није политички острашћен. То је питка прича о Поповићевом детињству на Косову, испричана на енглеском језику за западну публику – објашњава Малагурски. – Покушали смо да покажемо да наши манастири нису само обичне грађевине, већ да имају своје вредности, које су у њих уграђиване вековима. Циљ нам је да публика заволи наше светиње.

Сценарио за филм написао је млади дипломирани теолог Милош Нинковић, а директор фотографије је Младен Јанковић.

– Уверен сам да ће филм допринети да се схвати значај нашег вишевековног постојања на КиМ, али и да ће променити негативну перцепцију о Србији коју многи гаје у свету. Борба за наше светиње на КиМ заиста је борба свих људи који цене цивилизацијске тековине против оних који желе да их униште – каже Малагурски и додаје да ће и домаћа јавност сазнати много до сада непознатих и занимљивих чињеница о нашем доприносу светској цивилизацији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *