Епископ сремски г Василије на пријему код председника Општине Рума

Председник Општине Рума Слађан Манчић угостио је јуче, 26. јануара, у Градској кући Његово Преосвештенство Епископа сремског Господина Василија и архијерејског намесника румског, протојереја Сретена Лазаревића. Састанку су присуствовали још и начелник Општинске управе Душан Љубишић, као и директорица ЈП “Паркинг и инфраструктура” Владислава Стаменовић.

Разговарало се о сарадњи локалне самоуправе и Српске Православне Цркве, односно средствима које ће Општина Рума обезбедити за обнову верских објеката у граду и околини. Осим тога, било је речи и о отварању православне ризнице у Руми, где би се чувале највеће црквене драгоцености, а Румљани упознали са духовним, културно – историјским наслеђем нашег народа.

Приликом обраћања медијима, владика Василије је честитао Румљанима стогодишњицу од присаједињења Срема Србији и нагласио да је обнова Саборног храма у Руми – Силаска Светог Духа на апостоле, један од важнијих подухвата пред прославу овог јубилеја, 24. новембра 2018. године.

На крају, Преосвећени владика се захвалио председнику Општине Рума на великом разумевању и подршци у очувању богатог верског и духовног блага на територији румске општине.

У прилогу можете послушати изјаве које су том приликом дали председник Општине Рума г. Слађан Манчић и Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *