Света архијерејска Литургија на празник Светог цара Уроша у манастиру Јазак

Дана, 15. децембра 2017. године, на празник Светог цара Уроша, служена је Света архијерејска Литургија у манастиру Јазак, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије, уз саслуживање више свештенослужитеља. Литургија је почела у 9 часова, а манастирски храм био је испуњен бројним свештенством, монаштвом, представницима војске Републике Србије и верним народом.

Сви они, дошли су у манастир Јазак да литургијски прославе светитеља и да се, том приликом, поклоне његовим нетрулежним моштима, које почивају у овом манастиру.

Обраћајући се игуманији Параскеви (Драпшин) и сестринству, свештенослужитељима, присутним војницима и сабраном верном народу, Преосвећени Епископ сремски г. Василије је истакао да је „Господ подарио српском роду Урошеве нетрулежне мошти, које кроз векове чувају и сабирају нас у нашој Цркви“. Владика је додао још и то да „ми треба себе да тражимо у том богоходу и будемо хришћани као што су и свети били, покушавајући себе да уткамо у ту огромну тканицу светитељства“.

У наставку послушајте беседе Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија и архијерејског намесника и пароха румског протојереја Сретена Лазаревића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *