НАЈАВА: “ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН: УДАХНИ ЖИВОТ” у КЦ-у Рума

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН/ ЦИКЛУС: УДАХНИ ЖИВОТ

ПЕТАК – ПОНЕДЕЉАК 1 – 4. ДЕЦЕМБАР 2017
ВЕЛИКИ ХОЛ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА РУМА, 20 часова
ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН
циклус: УДАХНИ ЖИВОТ
ПЕТАК 1. ДЕЦЕМБАР – ПОЛИНА ЖИВИ ЗА ПЛЕС
СУБОТА 2. ДЕЦЕМБАР – ТАМАРА
НЕДЕЉА 3. ДЕЦЕМБАР – ВИДЕТИ СВЕТ
ПОНЕДЕЉАК 4. ДЕЦЕМБАР – ПОЛОЖИ МАТУРУ ПЕВАЈУЋИ

ВОРКИ ТИМ РУМА у сарадњи с ФРАНЦУСКИМ ИНСТИТУТОМ У СРБИЈИ, огранак у Новом Саду
Пројекат Француски филмски караван један је од најзначајнијих пројеката Француског Института и функционише још од 2012. Главни циљ пројекта је да промовише савремене француске филмове и да омогући што већем броју људи, како у великим, тако и у мањим срединама, да се упознају с француским језиком и културом. Филмови су представљени у оквиру тематских циклуса и привлаче бројну публику која се махом састоји од младих људи у потрази за квалитетним програмима изван уобичајене понуде.
Сви љубитељи француске културе и кинематографије моћи ће да погледају нова филмска остварења у оквиру Каравана француског филма под називом “Удахни живот!”.
Удахни живот!“ је циклус о визији света данашње омладине. Састоји се од филмова са којима млади могу да се идентификују, а они мало старији да открију њихов јединствени и изненађујући поглед на данашње друштво.
ПЕТАК 1. ДЕЦЕМБАР 2017. КЦ, 20 часова
ПОЛИНА ЖИВИ ЗА ПЛЕС (2016, 108’) драма – фикција
Режија: Валери Милер, Ангелин Прејоцај
Играју: Анастасиа Схевтсова, Јулиетте Биноцхе, Алексеи Гусков…
Русија, 90-тих година. Строги и захтевни тренинзи професора Бојинског учиниће Полину плесачицом класичног балета која од раног детињства много обећава. Док се припрема да учествује на престижном Бољшојском балету, присуствоваће представи савременог плеса која ће је дубоко додирнути и променити јој живот.

СУБОТА 2. ДЕЦЕМБАР 2017. КЦ, 20 часова
ТАМАРА (2016, 120’) комедија
Режија: Александар Цастањети
Играју: Елоиз Мартен, Рајан Бенсети, Силви Тестуд
Тамара је девојчица од 15 година која има велике комплексе због своје килаже. Да би се ослободила лоше етикете коју је добила од својих вршњака у средњој школи, она одлучује да узме ствар у своје руке. Опкладиће се са најбољом другарицом да ће изаћи са првим дечком који прође поред врата учионице. Игром случаја, изабраник ће бити Диего, најзгоднији дечко у школи и Тамара већ види шансу да ће успети у својој намери….

НЕДЕЉА 3. ДЕЦЕМБАР 2017. КЦ, 20 часова
ВИДЕТИ СВЕТ (2016, 102’) драма
Режија: Делфин Кулен, Мириел Кулен
Играју : Соко, Ариен Лабед
Две младе девојке у војној служби, Аурора и Марин, се враћају из Авганистана. Са својим војним сектором провешће три дана на Кипру медју туристима, у хотелу са пет звездица, у ономе што војска назива хипербарична комора, како би « заборавиле рат », међутим, није тако лако ослободити се насиља…
Према званичном избору филмског фестивала у Кану 2016, ово је други филм сестара Кулен, после филма „ 17 девојака“.
ПОНЕДЕЉАК 4. ДЕЦЕМБАР 2017. КЦ, 20 часова
ПОЛОЖИ МАТУРУ ПЕВАЈУЋИ (2013, 82’) (документарни)
Режија: Давид Андре
Играју: Гаел Бриду, Каролин Бримо, Никола Дурден, Алекс Марголе, Ракел Мот…
Положи матуру певајући, филм је који говори о бурној причи групе пријатеља из Булоњ на мору, граду који је тешко погођен кризом. Њихова година препуна је снова и разочарења а песме које ће измислити ови тинејџери из радничких породица и средње класе, претварају стварност у поезију, смех и емоције.

организација: ВОРКИ ТИМ РУМА
техничка подршка: КУЛТУРНИ ЦЕНТАР РУМА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *