Упокојила се у Господу Марија Пробојчић – супруга свештеника Јована Пробојчића

С болом у срцу, а с надом у васкрсење и живот вечни, обавештавамо вас да се дана 23. новембра. 2017. упокојила у Господу Марија Пробојчић у 44. години живота, супруга оца Јован Пробојчића, пароха у Павловцима.

Марија је рођена 28. маја 1973. године, од оца Момчила и мајке Вере Остојић. Са својим изабраником Јованом Пробојчићем, свршеним богословом, ступа у брак 22. новембра 1992. године, с којим добија троје деце: Милену, Луку и Веру.

Након Јовановог рукоположења у свештенички чин и његовог постављења на дужност пароха оповског, Епархија банатска, заједнички живот започињу у Опову где остају осам година. Због лошег здравственог стања проте Миленка, пароха вогањског, оца свештеника Јована Пробојчића, по договору Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија и Његовог Преосвештенства Епископа банатског Г. Хризостома, враћају се у своје родно место Вогањ  2002. године, где остају до октобра 2014. године, одакле прелазе у Чалму, а затим у Павловце. Од самог почетка, па до краја, Марија је била права и истинска подршка своме супругу на захтевним парохијским дужностима, а изнад свега мајка и темељ њиховог породичног дома.

На сеоском гробљу у Вогњу, дана 25. новембра 2017. године сахрањени су њени земни остаци уз присуство родбине, многобројних верника и свештенства СПЦ. Њењ лик наставиће да живи кроз њене потомке и кроз дела која је оставила иза себе.

Вечан ти спомен, достојни блаженства и вечног спомена, сестро наша Марија!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *