Упокојио се у Господу некадашњи ректор Карловачке Богословије протојереј Младомир А. Тодоровић

У петак, 17. новембра 2017. године, упокојио се у Господу протоjeрej Младомир А. Тодоровић, некадашњи ректор Богословије Свети Арсеније Сремац у Сремским Карловцима.

Заупокојена Литургија служена je данас, 20. новембра, у Саборном храму у Сремским Карловцима, с почетком у 9.30 часова, а опело је почело у 12 часова. Опелом су началствовали Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј и Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије.

Сахрана земних остатака проте Младомира биће обављена на Чератском гробљу у Сремским Карловцима, с почетком у 13.30 часова.

Протојереј Младомир рођен је 27. фебруара 1928. године, у Бресници код Чачка. Завршио је Богословију у Призрену, потом и Православни богословски факултет у Београду. Био је професор Богословије у Призрену од 1955. године, а у Сремским Карловцима од 1966. године. Ректор Карловачке богословије био је у периоду од 1977. до 1993. године, када је отишао у пензију.

Делећи успомену на упокојеног проту Младомира, протосинђел др Клеопа (Стефановић), професор Богословије Светог Арсенија Сремца у Сремским Карловацима истакао је да нас је прота задужио тиме што је у најтежим временима очувао Богословију која је увек била расадник дивних пастира наше Цркве.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *