Света архијерејска Литургија и рукоположење у манастиру Врдник – Раваници Сремској

У недељу, 19. новембра, када се црква молитвено сећа Светог Павла Исповедника и Преподобног Варлаама Хутинског, Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије, служио је Свету архијерејску Литургију у манастиру Врдник – Раваници Сремској, с почетком у 9.30 часова.

Саслуживали су му архимандрит Нифонт, протосинђел Пајсије, архијерејски намесник и парох румски протојереј Сретен Лазаревић, јереј Бранислав Мишковић, протођакон Слободан Вујасиновић, ђакон Александар Стаменковић и ђакон Станко Лакетић.

Том приликом, Епископ сремски Г. Василије рукоположио је у чин јерођакона монаха Лазара, сабрата свете обитељи манастира Врдник.

У својој проповеди, Владика Василије је подсетио да нам је Господ дао светитеље да се њиховим примерима, снагом Духа Светога, и ми оснажимо у вери. Епископ је посебно изразио радост због оца Лазара који је примио Свету тајну свештенства, пожелевши му да послужи на утеху свима и истакавши да поменутом Светом тајном сви добијамо обновљење јер смо сви делови Цркве Христове.

Да све прође у најбољем реду, побринули су се домаћини овог сабрања, духовник манастира Врдник, протосинђел Пајсије и игуманија манастира, мати Анастасија.

У прилогу можете послушати целокупну беседу, коју је том приликом произнео Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *