Одржана пројекција филмова “ЦИКЛУС НОРДИЈСКА ПАНОРАМА 1” у КЦ-у Рума

Синоћ, 12. новембра, одржана је пројекција филмова “ЦИКЛУС НОРДИЈСКА ПАНОРАМА 1” у Културном Центру Рума, у организацији Независног филмског центра “Ворки тим” Рума.

Присутни су имали прилику да погледају пет филмова нордијске кинематографије, у трајању од укупно 85 минута. Приказивани су филмови “Успавај ме песмом”, “Архитектура дома”, “Мики се купа”, “Канаринац” и “Пас”.

Идеја “Ворки тима” је, пре свега, да омогућимо Румљанима да погледају оно што имају прилике да гледају Београђани, Новосађани, Нишлије, а то су филмови који су значајни за кинематографију датих земаља (нордијски, француски, немачки, руски, италијански, итд.). Циљ је да и ми у Руми, видимо важна остварења европске кинематографије и то бесплатно. Наша, а и жеља Института и Културних центрова страних земаља је да публици у Србији прикажемо њихове филмове, тако да је “Ворки тим” Рума ту, да омогући остварење заједничке жеље, изјавио је за радио “Српски Сион” председник Независног филмског центра “Ворки тим” Рума, господин Драган Цакић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *