Одржано предавање на тему „ПРАВОСЛАВНИ ОДГОВОР НА ПРЕТЕРАНЕ БРИГЕ И СТРАХОВЕ“ у Новој Пазови

У суботу, 11. новембра, на дан Светог Аврамија Затворника и преподобномученице Анастасије Римљанке, у 18 часова, у храму Свете Петке, Вечерње је служио  протојереј-ставрофор Милош Весин, парох јужночикашки и ленсиншки и професор ПБФ у Либертивилу. После Вечерњег богослужења у препуној биоскопској сали у центру Нове Пазове, отац Милош је одржао предавање на тему: „Православни одговор на претеране бриге и страхове.“

Оца Милоша Весина, госта и предавача, поздравио је домаћин, протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, а господин Сава Дедајић је упознао публику с биографијом оца Милоша. Пред почетак предавања, деца која похађају верску наставу у овом месту су рецитовала предивне песмице и на најлепши начин најавила поучно слово драгог нам оца Милоша.

Свештенство и монаштво Епархије сремске ( али и других Епархија), којих беше око тридесетак, помно су слушали речи које је изнео вечерашњи предавач. На крају предавања, чули смо питања, али и лепе и позитивне утиске оних који су се јавили за реч. Благодаримо оцу Милошу Весину за речи поуке, охрабрења, речи које нас умирују и које нам јачају веру у овом животу препуном непотребних страхова, брига и искушења.

Прилог 1: Звучни запис предавања

 

 

ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *