Изложбом “У сусрет руском цару” отворени “Дани Наталије Берњикове” у Руми

Вечерашњом изложбом “У сусрет руском цару”, која се одржала у Завичајном музеју Рума, с почетком у 19 часова, званично је отворена 2. манифестација “Дани руске сестре милосрђа Наталије Берњикове”, у организацији СПЦО Рума – храма Силаска Светог Духа на апостоле. Манифестација ће трајати до 25. новембра и том приликом ће се одржати више културних догађаја у Руми.

Уводне беседе говорили су, поред кустоса етнолога Завичајног музеја Рума Јелене Арсеновић, В.Д. директор Историјског архива Срема  и председник регионалног Удружења српско – руског пријатељства Дејан Уметић, историчар Историјског архива Срем Нада Симић Левнајић и архијерејски намесник и парох румски протојереј Сретен Лазаревић (послушати у прилогу 1).

Изложба “У сусрет руском цару” је омогућена захваљујући сарадњи са Сретењским манастиром из Москве. Присутни, међу којима је био и шеф одељења за друштвене делатности Општине Рума господин Светислав Дамјанчук, могли су погледати фотографије из живота царске породице Романов, које су део веће колекције од око 300 слика.

Прилог 1: Уводне беседе

Прилог 2: Видео запис изложбе

 

Ускоро у прилогу 2 видео запис изложбе.

Звучни и видео запис: Драган и Милица Цакић (Независни филмски центар “Ворки тим” Рума)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *