НАЈАВА: Вечерас у КЦ-у Рума “Чај у 8” Милош Зубац

Вечерас: среда, 1. новембар  у 20.00 часова

Велики хол

Улаз слободан

ЧАЈ У 8 – МИЛОШ ЗУБАЦ

Милош Зубац, књижевник, кантаутор и приповедач из Новог Сада, у Културном центру Рума, у среду 1. новембра, свираће и певаће своје песме, махом из његове последње збирке Краљ на киши (Rabic Art, Сарајево, 2017). Иако ће се чути највише његове поезије, као увек што воли да чини, Милош ће извести и одабране стихове песника из његовог уметничког али и породичног родослова – Мирослава Антића, Душка Трифуновића и Пере Зубца.

Приповедаће приче. Повешће публику на магично лирско и музичко путовање, са оне стране времена, и вратиће их све до једног у културни центар, на почетну станицу.

У Руму долази након изузетних недавних наступа у Сарајеву, Новом Саду, Загребу и Мостару. Од почетка столећа живео је најмање четири богата музичка живота – с групом Пркос Друмски, коју је активно водио до 2013. године, с Миланом Кораћем и новосадским Шинобусима, са загребачким кантаутором Невјерним Томом, а последњих година све више се одазива на позиве и наступа самостално. Одабрани фрагменти тих испуњених живота огледају се у сваком његовом ауторском наступу.

Милош је један од своје врсте и сваки његов концерт је посебно емотивно искуство, духовна вредност и непроцењива успомена за публику.

Милош Зубац је књижевник, кантаутор и музичар из Новог Сада. Школовао се у родном граду и докторирао на Катедри за српску књижевност и језик. Од почетка столећа води музичку групу Пркос Друмски.По његовој збирци песама Поезика, назван је истоимени фестивал регионалне ауторске музике. Један је од покретача сајта за дигиталну хуманистику Културни Херој.Члан је регионалног музичког колектива Нови Одметници. Његове стихове певали су кантаутори и састави: Пркос Друмски, Милан Кораћ, Нас два, Оловни Плес, Невјерни Томо, (Изменавремена), Мор Кром Кински III, Чопор, Белешке Уроша Пајића, СПЕКТАКЛ квартет, Хуман Самии, Lightfire, Мала Феа, Немања Нешић. Први је добитник награде Струне од светла, за посебан допринос афирмацији песничке речи у рок и блуз музици. Ожењен је Драганом, заједно имају две кћерке, Милену и Меј.

Извор: Културни центар “Брана Црнчевић” Рума

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *