Пријеми у Патријаршији српској, 23. октобар 2017. године

У одвојеним посетама Патријарх српски г. Иринеј примио 23. октобра 2017. године министра Зорана Ђорђевића, делегацију удружења „Пријатељи Свете Горе“ и професоре Богословске академије из Солуна.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 23. октобра 2017. године у Патријаршији српској у Београду г. Зорана Ђорђевића, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије.

Уважени г. министар је изразио благодарност предстојатељу Српске Православне Цркве на срдачном пријему током којег су разговарали о проблемима са којима су суочени најугроженији у Републици Србији и начинима да се исти реше у корист грађана. Патријарх српски г. Иринеј је захвалио уваженом госту на посети и указаном поштовању, пожелевши му свако добро од Господа.

Пријему су присуствовали сарадници министра, као и Његово Преосвештенство викарни Епископ моравички г. Антоније, директор Патријаршијске управне канцеларије протојереј-ставрофор Стојадин Павловић и ђакон др Александар Прашчевић, шеф Кабинета Патријарха српског.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 23. октобра 2017. године у Патријаршији српској у Београду делегацију хуманитарног удружења „Пријатељи Свете Горе“, предвођену Његовим Високопреосвештенством Митрополитом диоклијским г. Калистом (Вером).

Митрополит Калист је изразио благодарност предстојатељу Српске Православне Цркве на срдачном и братском пријему током којег су разговарали о пројектима и донацијама овог хуманитарног удружења намењеним и упућеним манастиру Хиландару. Патријарх српски г. Иринеј је захвалио уваженим гостима на посети и указаном поштовању, пожелевши им свако добро од Господа.

Пријему су присуствовали сарадници митрополита Калиста, чланови удружења „Пријатељи Свете Горе“ из Велике Британије, као и Његово Преосвештенство викарни Епископ моравички г. Антоније и ђакон др Александар Прашчевић, шеф Кабинета Патријарха српског.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 23. октобра 2017. године у Патријаршији српској у Београду протојереја Григорија Стамкопулоса и др Григорија Лиантаса, професоре Високе богословске академије из Солуна.

Уважени професори су изразили благодарност предстојатељу Српске Православне Цркве на срдачном пријему током којег су разговарали о могућностима да српски студенти студирају у овој образовној институцији. Патријарх српски г. Иринеј је захвалио уваженимм гостима на посети и указаном поштовању, пожелевши им свако добро од Господа.

Пријему је присуствовао ђакон др Александар Прашчевић, шеф Кабинета Патријарха српског.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *