Слава архијерејског намесништва шидског

У Моровићу месту столовања Св. Стефана и Јелене Штиљановић, ове године је прослављена слава архијерејског намесништва шидског. Наиме, у навечерју празника Празничним Бденијем, а 17. октобра 2017. године Светом Литургијом, свештенство архијерејског намесништва шидског на челу с архијерејским намесником шидским протојерејем-ставрофором Радомиром Мишићем и верним народом окупљени око Свете Чаше, молитвено су се обраћали Патронима и Заштитницима ових крајева.

Светом Литургијом је началствовао протојереј Никола Пробојчић, парох вишњићевачки, а саслуживали су јереј Ђорђе Марић, парох шидски, јереј Бранислав Лукић, парох бингулски и ђакон Бранислав Ристић из Ердевика.

Надахнутом беседом на Светој Литургији честитајући Славу, присутнима обратио се протојереј-ставрофор Зоран Јагодић, парох шидски. Говорећи о животу ових великих Угодника Божијих који су “као и свуда до сада, уклањали од народа сваки терет и чинили многа добра, трудили се да живе у страху Божијем”, прота Зоран је говорио колико смо и ми данас позвани на врлински живот.

После Свете Литургије пререзан је славски колач и одржан је парастос свим упокојеним свештенослужитељима у архијерејском намесништву шидском.

Домаћин ове славе прота Милорад Душанић, дугогодишњи парох моровићки, потрудио се да отвореног срца и као пример Пастира Цркве Христове окупи Братију свештенике, вероучитеље и верни народ. Својом несебичном љубављу заједно са својом породицом прота Милорад је после Свете Литургије уприличио Трпезу љубави за све присутне.

јереј Милан Пршић, парох шидски

Извор: http://www.hramsvetognikolajasid.rs/slava-arhijerejskog-namesnistva-sidskog-2/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *