Прослављена слава Дечијег црквеног хора “Благослов” из Сремске Митровице

Дечији црквени хор “Благослов” при храму Светог Кирила и Методија у Сремској Митровици протеклог викенда обележио је своју славу – Покров Пресвете Богородице. Обележавање славе започело је вечерњим богослужењем а настављено је на дан великог празника Светом литургијом  у којој су појали чланови “Благослова”. Исте вечери, у свечаној сали Српског дома у Сремској Митровици празнично славље хора увеличано је њиховим величанственим концертом а том приликом освећен је и пререзен славски колач.

У својој поздравној беседи архијерејски намесник протојереј – ставрофор Саво Ракита, духовник хора  истакао пожелео је члановима хора да “ још много година прослављају славу”  нагласаивши чињеницу да је “поносан залагањем и наступима ове деце која су заједном са својим диригентом и овог пут смогла снаге да приреде концерт за потпуни духовни ужитак свих присутних”

Наступ најмлађег, а данас и надалеко познатог митровачког црквеног хора, којим  диригује Тамара Пајкановић, дефинитивно је одушевио  присутне посетиоце и госте који су свечану салу испунили до последњег места.

Подсетимо се, дечији црквени хор основан је по благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија пре четири године и данас броји преко 40 чланова од који су најмлађи узраста од 4 године.

Дејан Мостарлић

One thought on “Прослављена слава Дечијег црквеног хора “Благослов” из Сремске Митровице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *