Радио „Српски Сион“ на „Фениксовом поселу“ у Старој Пазови

Сваког првог уторка у месецу (сходно могућностима), Друштво за афирмацију инвалида „Феникс“ из Старе Пазове, организује „Фениксово посело“ у Клубу за одрасла и старија лица (Градски парк ББ, Стара Пазова).

У том духу је синоћ, 3. 10. 2017. године, у оквиру „Фениксовог посела“ одржано „Вече с Бекијем Бекићем“, с почетком у 18 часова, чиме су свечано отворени „Октобарски дани солидарности са старијим људима“, које организује Центар за социјални рад Општине Стара Пазова.

Домаћин ове вечери била је новинарка и председница Удружења „Феникс“ госпођа Јелица Деспот, која је водила програм. Она је у свом излагању пожелела добродошлицу свим присутнима и захвалила се свим сарадницима и добротворима који су допринели одржавању ове вечери. Такође, истакла је лепе детаље из живота господина Бекића, нагласивши да је он дуги низ година велика подршка и помоћ Удружењу „Феникс“. Радију Епархије сремске „Српски Сион“ указана је добродошлица великим аплаузом и дивним речима госпође Јелице, која нас је представила, док нас је потпредседница “Феникса” госпођа Мирјана Соколовић обрадовала поклоном, као знаком пажње.

Просторија, иначе пуна људи, одисала је весељем, а највише су се радовала деца са сметњама у развоју и инвалидитетом из Старе Пазове, која су певала и играла с господином Бекићем.

„Истим срцем у један глас“ можемо описати ово сабрање, које представља наставак „Сионских сабрања 2017 – Фестивала Вере, Наде и Љубави“, одржаног 16. септембра ове године у Руми, с циљем да се помогне деци ометеној у развоју и с инвалидитетом из Руме и Старе Пазове. Редакција радија „Српски Сион“ имала је част и задовољство да ужива у атмосфери пуној љубави, те је том приликом деци поделила слаткише, мајице „Сионска сабрања 2017“, као и ЦД-ове са снимком тога догађаја.

Традиционално, господин Стеван Кораћ из Војке, посветио је песму господину Бекићу и целокупном сабрању, чиме је заслужио велики аплауз.

Било је то вече Живог Срца, на којем се ширила љубав и размењивали поклони од стране Бекија Бекића, Удружења „Феникс“, Центра за социјални рад Општине Стара Пазова и радија „Српски Сион“, као и свих присутних, који су просторију напустили насмејаних лица.

Радио “Српски Сион” се радује следећем сусрету са свима њима и будућој, лепој сарадњи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *