Дечији црквени хор “Благослов” позива нове чланове

Аудиција за нове чланове дечијег црквеног хора „Благослов“ одржаће се у недељу  24. септембра у 17 часова у Храму Светог Кирила и Методија у Сремској Митровици. Право учешћа имају заинтересована деца узраста од првог до четвртог разреда основне школе.

Чланови хора „Благослов“ основаног 2103. године, под руководством духовника хора – протојереја Саве Раките и диригенкиње  Тамаре Пајкановић, својим досадашњим  радом заслужили су епитет једног од најзначајнијих дечијих црквених хорова код нас.  Поред појања на Светој литургији хор негује и старе изворне, односно родољубиве песме које је изводио на готово свим важним манифестацијама Сремској Митровици и на многобројним гостовањима широм Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Млади „благословци“ редовно обилазе значајне храмове и манастире, где се кроз дружење и пријатељство надахњују националним духовним и историјским благом, бавећи се уједно и хуманитарним радом. Круном великог броја наступа може се сматрати учешће митровачког дечјег црквеног хора на овогодишњем великом Васкршњем концерту у Храму Светог Саве на Врачару.

За четири године постојања снимили су два успешна CD издања са интерпретацијом духовних и етно песама од којих је већина компонована управо за овај хор.

Дејан Мостарлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *