Молитва за успешан почетак школске године у Буђановцима

У понедељак 4. септембра 2017. године у храму Св. Арх. Гаврила и Михаила у Буђановцима у 18.00 часова одржан је, по први пут, у присуству свештеника и вероучитеља архијерејског намесништва румског, молебан за успешан почетак школске године.

Началствовао је архијерејски намесник и парох румски протојереј Сретен Лазаревић, а саслуживали су јереј Вујадин Савић парох румски при храму Сабора Српских Светитеља и парох хртковачки јереј Станко Тркуља.

Духовном сабрању је присуствовао велики број ученика веронауке и родитеља. Архијерејски намесник протојереј Сретен Лазаревић је одржао пригодну беседу у којој је напоменуо да је неопходно да будемо послушни својим родитељима и учитељима, да кроз резултате нашег учења и понашања будемо на корист и радост како наше цркве, тако и наших родитеља и учитеља.

По завршетку духовног сабрања сви присутни су целивавши свети крст, покропљени светом водицом. Домаћин, јереј Ђорђе Санчанин парох буђановачки, је припремио трпезу љубави у парохијској сали где је одржан и састанак свештенства и вероучитеља архијерејског намесништва румског, док су ђаци веронауке наставили своје дружење у паркићу у црквеној порти.

јереј Ђорђе Санчанин, парох буђановачки

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *