Одржана трибина на тему “ЖИВОТ У ЦРКВИ” у Шашинцима

Синоћ, 20. 8. 2017. године, с почетком у 19 часова, одржана је трибина на тему “ЖИВОТ У ЦРКВИ” у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Шашинцима. Предавач је био архијерејски намесник и парох румски протојереј Сретен Лазаревић, којег је присутнима представио јереј Миљан Лапчевић, парох шашиначки и домаћин ове трибине.

На самом почетку свог излагања, Отац Сретен је говорио о настанку човека, односно како га је Бог створио од праха земаљскога, удахнивши му дух животни, те човек постаде душа жива. Како је човеку дато и тело, оно треба да буде у служби душе, а не обрнуто, како би човеку било добро, односно како би остварио заједницу с Богом. Удаљавањем од Бога, човек престаје да живи у вечности. А вечност јесте Литургијско живљење и онај који се навикао и прихватио живот у Цркви постао је, на тај начин, део Тела Христовог, Духом Светим оживљеног.

На крају је представљена и књига протојереја Сретена Лазаревића “Буђење живота – Лазаров поглед”, коју је он радо потписивао заинтересованом народу и одговарао им на њихова питања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *