Прва Литургија Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Арсенија

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј присуствовао је на дан Изношења Часног Крста Светој архијерејској Литургији у Саборном храму Силаска Светога Духа на апостоле у Нишу.

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је Светом Литургијом. Служби је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, дојучерашњи администратор Епархије нишке.

Пред сам почетак свете службе, на крају јутарњег богослужења, Преосвећени Епископ Арсеније савршио је чин изношења Часног крста, а у завршном делу Литургије чин водоосвећења Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић, старешина нишког Саборног храма, протођакон Стеван Кричка и јерођакон Нектарије (Ђурић) из Манастира Житомислића.

Верни народ града Ниша окупио се у великом броју да се поклони Часном крсту Спаситеља и Господа нашега Исуса Христа, прими патријарашки благослов свог некадашњег епархијског владике, а сада Патријарха српског г. Иринеја, као и да узме учешћа у првој архијерејској литургији којом је началствовао новоустоличени нишки архијереј, преосвећени Епископ Арсеније.

Извор: Епархија нишка

Извор за радио “Српски Сион”: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *