У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ 14. ПУТ – МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА “СРЕМ ФОЛК ФЕСТ” 2017.

На сремскомитровачком Житном тргу у петак 11. августа почео је 14. Међународни фестивал фолклора “Срем Фолк фест” 2017. Фестивал је у присуству многобројних посетилаца и гостију званично отворио градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер.

Најзначајнија ревијална фолклорна манифестација у Србији ове године окупила је 18 ансамбала, односно 600 учесника из 13 држава. Прве фестивалске вечери након свечаног дефилеа учесника, поред домаћина фестивала митровачког ансамбла “Бранко Радичевић” наступили су  фолклори из Чилеа, Перуа, Чешке, Грчке, Турске и Бугарске.

Због лоших временских услова друго и треће фестивалско вече одржано је у Пословно спортском центру “Пинки” уз наступе ансамбала из Словеније, Словачке, Бугарске, Хрватске, Грчке, Босне и Херцеговине (Републике Српске) и  Перуа.

Митровачкој публици представили су су се и српски фолклорни ансамбл са Косова и Метохије, односно ансамбли украјинске, мађарске, хрватске националне заједнице  из Сремске Митровице, као и представници Македоније и Румуније.

Последње овогодишње фестивалско вече “Срем фолк феста” чији је организатор Центар за културу “Сирмиумарт” из Сремске Митровице заказано је за 14. август. Наредне вечери 15. августа на Житном тргу одржаће се вече тамбурашке музике под називом “ Од бегеша до прима”.

текст: Дејан Мостарлић

фотографије: Слободан Никшић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *