Свечано прослављен празник Преподобне мајке Ангелине у манастиру Крушедол

У навечерје празника Преподобне мајке Ангелине (11. 8. 2017. године), у манастиру Крушедол, Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије, служио је Празнично бденије, с почетком у 18 часова, уз саслуживање више свештенослужитеља и ђакона.

Храм је био испуњен љубављу и вером присутног народа, свештеника и ђакона из Епархије сремске, монаха и монахиња, који су били распоређени за левом и десном певницом. Сви заједно, учествовали су у појању, доприневши величини и слави празника, у чији сусрет су се окупили.

После богослужења, у порти манастира уприличено је „Културно – уметничко бдење“ у част Мајке Ангелине, коју је у представи глумила Ивана Жигон. Са својим хором „Бистрик“ наступила је Биљана Крстић, ансамбл „Сербоплов“, хор Епархије сремске „Свети Николај“, као и бројни песници који су исписивали посвету нашој великој задужбинарки деспотици Ангелини. Ово велико сабрање није омела ни киша, која на срећу, није дуго падала.

Данас, на празник Преподобне Мајке Ангелине,  Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије служио је Свету архијерејску Литургију, с почетком у 9:30 часова, у манастиру Крушедол.

Да све прође у најбољем реду, побринуо се игуман манастира архимандрит Сава, који је, заједно са својим монаштвом, уприличио и Трпезу љубави за све госте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *