Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије освештао темеље храма Светог пророка Илије у Лаћарку

Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије у суботу 5. августа освештао је темеље храма Светог пророка Илије који се гради у Лаћарку. У присуству бројног свештенства, чланова Одбора за изградњу храма, донатора, представника локалне власти и верног народа Епископ Василије положио је освештане камене темељце и повељу у основу храма чија је изградња започела овог лета.

Ево дана да се радујемо и да се сви веселимо у њему. Управо ових дана, баш око празника Светог пророка Илије Господ нам је подарио освећење темеља храма посвећеног  овом великом свецу. Човек је одувек кроз историју поред својих кућа подизао и места за молитву Господу. Тако је било још од времена Старог завета, ево до данас. Знајте да сви који сте данас присутни овде у Лаћарку  пишете својеврсну историју рода српског јер ће ова светиња увек светлети нашој деци и многобројном народу Божјем. То су тапије и белези српског народа. Нека ова црква буде место сталне молитве и сабора  – рекао је између осталог Епископ сремски Господин Василије у својој Богонадахнутој беседи.

У наставку молитвеног сабора приређен је садржајан духовни и културни програм у коме су  учествовали беседница Зорица Мишчевић, гуслар Вукман Боричић и етно група „Српски дом“ из Сремске Митровице.

У својству домаћина овог духовног сабрања, протојереј Предраг Симић, старешина лаћарачке цркве Светог Архангела Гаврила који је задужен за изградњу новог храма позвао је присутне и госте на организовано послужење и свечану вечеру.

Дејан Мостарлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *