Одржано предавање на тему „СВЕТО ПИСМО – КЊИГА ЖИВОТА“

Синоћ, 25. јула, у организацији СПЦО Рума – Саборног храма Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, с почетком у 19 часова, у конференцијској сали КЦ-а Рума, одржано је предавање на тему „СВЕТО ПИСМО – КЊИГА ЖИВОТА“. Предавач је био јереј Петар Перенчевић, парох у Чалми.

Отац Петар говорио је о Светом писму као извору Божијег Откривења, које се оправдано назива и Књигом живота. Свето писмо, како је наглашено, треба да буде заступљено у нашим животима, да га читамо и упијамо, јер се на тај начин реч Божија усађује у наше биће.

Пред крај предавања, присутни су се, такође, укључили у разговор својим питањима, желећи да сазнају на којим се све језицима у далеким земљама проповеда Свето писмо. Занимало их је и на који начин је оно постало толико читано и заступљено широм света. Отац Петар им је врло радо и лепо одговорио да се почело ширити још у давна времена, захваљујући Светим апостолима, који су преносили реч Божију разним народима на мноштву језика, те да  Свето писмо треба проповедати и на народном језику.

У прилогу можете погледати видео запис предавања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *