Одржан шести Сабор деце у Храму Сабора Српских Светитеља у Руми

Дана 19. јула 2017. године, Светом Литургијом у Храму Сабора Српских Светитеља у Руми, прослављен је празник Преподобног Сисоја Великог – заштитника деце. Истог дана, након Вечерњег богослужења, шесту годину за редом, у порти Храма, одржан је Сабор деце.

Сабор деце отпочео је Свечаном академијом, а настављен је такмичењем деце узраста до 15 година. Свету Литургију и Свечану Академију увеличао је Хор Цркве Светог Архангела Гаврила у Сусеку ”Благовеститељ”, вођен диригентском палицом Александре Теофиловић, а све присутне је поздравио и помоћник покрајинског секретара за односе с верским заједницама Мирослав Илић.

Преко стотину деце такмичило се у играма скакање у џаку, ношење лоптице у кашици, прескакање препрека и многим другим дисциплинама, које су некада биле неизоставни део игре сваког малишана, док су данас готово заборављене, а које су стручно помогли Удружење ”Спорт за све – МОСТ”. Победник у свакој дисциплини постао је Чувар Крста до наредне године, а за све присутне било је приређено освежење и послужење.

Ову, шесту по реду, манифестацију материјално су помогли и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Општина Рума.

Да све протекне у најбољем реду побринули су се старешина Храма Сабора Српских Светитеља јереј Бранислав Мишковић и сабрат му јереј Вујадин Савић, а за време Вечерњег богослужења саслуживао је јереј Немања Теофиловић, парох у Сусеку.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *