ПРИПРЕМА СЕ ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА НОВОГ ХРАМА У ЛАЋАРКУ

Грађевински радови на изградњи храма Светог пророка Илије у Лаћарку  отпочели  су пре непуних месец  дана а протекле суботе 15. јула изливена је темељна бетонска плоча. На овај начин створени су услови за свечано освећење темеља будућег храма које ће почетком наредног месеца, у суботу 5.августа са почетком у 18 часова извршити Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије са свештенством.

Протонамесник Предраг Симић старешина лаћарачког храма Светог Архангела Гаврила који је задужен за послове изградње новог храма позвао је народ  да  у великом броју присуствује овом молитвеном чину, подсећајући на чињеницу да се у Лаћарку после више од 250 година подиже нови православни храм.

У том смислу отац Предраг посебно је нагласио  ангажовање Епархије сремске, односно владике Василија и многобројног верног народа вољног да учествује у увом богоугодном чину.

После чина освећења темеља у порти будућег храма Светог пророка Илије на уласку у Лаћарак из правца Сремске Митровице биће приређен пригодан програм и послужење за присутни народ, свештенство и госте.

 

 

Дејан Мостарлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *