Прослављена слава храма Светог Јована Шангајског у Батајници

У недељу 2. јула 2017. године, Светом архијерејском Литургијом прослављена је слава храма Светог Јована Шангајског у насељу Шангај у Батајници, а началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије, уз саслужење свештенства овог места и појање батајничког хора и богослова Карловачке богословије.

Учешће у Литургији узело је и часно монаштво: игуманија Тавита и сестринство манастира Липар, игуман Серафим с братством манастира Суково и игуман Онуфрије из манастира Драча.

Владика Василије је произнео беседу у којој је истакао ревност и мисију светитеља Јована Шангајског и осврнуо се на јеванђелско зачало које је прочитано у току Литургије, поручујући да су ту наглашене три ствари: окретање Богу, смиреност и вера. „Данашња јеванђелска прича има поуку за сваког хришћанина како се треба смиравати, како своју веру подгревати и како Христу прићи“, рекао је Преосвећени.

На крају су додељени ордени Св. Максима Бранковића за делатну љубав према Мајци Цркви при изградњи храма: Зорану Обреновићу и Велибору Благојевићу, као и захвалнице многим добротворима и ктиторима.

Извор: Радио Слово љубве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *