Његовом Преосвештенству Епископу сремском Г. Василију уручена Захвалница Копнене војске Србије

На Видовдан, 28. јуна 2017. године, након Свете архијерејске Литургије у манастиру Врдник – Раваница Сремска, за Трпезом љубави уручена је Захвалница Копнене војске Србије за сарадњу с Командом Копнене војске и Копненом војском, као и за допринос развијању и неговању патриотизма, родољубља и слободарског духа српског народа и традиција славне Српске војске. Захвалница је потписана од стране команданта Копнене војске Србије генерала-потпуковника Милосава Симовића, а Епископу Василију је уручио генерал Жељко Петровић.

Уводну реч у овај догађај дао је војни свештеник капетан Ђорђе Стојисављевић, који је нагласио значај учешћа представника Војске Србије у литургијском празновању Видовдана, истакавши речи Господа и Спаситеља нашега Исуса Христа „Од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје.“ (Јн. 15,13)

У прилогу можете послушати говор војног свештеника капетана Ђорђа Стојисављевића, обраћање генерала Жељка Петровића владики и присутнима, као и беседу Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија овим поводом.

 

Извор: радио “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *