Црквени хор Свети Сава учествовао на смотри црквених хорова под називом „Све што дише нека хвали Господа“

Црквени хор Свети Сава је с благословом Његовог  Преосвештенства Господина Василија, у суботу 10. и недељу 11. јуна 2017. године, на позив црквеног хора „Свети цар Константин и царица Јелена“, учествовао на дводневној смотри црквених хорова под називом „Све што дише нека хвали Господа“ у организацији Српске православне црквене општине сомборске.

На смотри у Сомбору су, поред  митровачког хора, учествовали и Црквени хор „Свети Георгије“ из Бечеја, којим диригује Сенка Јовановић, Српско пјевачко друштво „Слога“ из Сарајева, којим диригује Стефан Мојсиловић и домаћини Црквени хор „Свети Цар Костантин и царица Јелена“, којим диригује Милан Радишић.

Смотра је отпочела Вечерњом службом коју је служио презвитер Саво Николић, архијерејски намесник сомборски, а настављена је наизменичним представљањем хорова у храму Светог Великомученика Георгија. На програму су била дела православне византијске, српске и руске духовне хорске музике. На крају смотре архијерејски намесник сомборски, презвитер Саво Николић се захвалио гостима и поделио захвалнице, а у нади да ће се и у будућности хорови састајати на овом месту, учесници су смотру завршили заједничким појањем духовних композиција. Славље је настављено уз послужење и братско натпевавање хорова.

У недељу су три хора, из Сарајева, Сремске Митровице и Сомбора, заједнички појали на Светој литургији у цркви Светог Великомученика Георгија.

Извор: радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *