Представљена књига „Чувар јединства СПЦ: патријарх Викентије Проданов (1950-1958)“ у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми

У прву недељу после Свете Педесетнице (Духова), када се наша Света Црква сећа свих Светих (грч: Αγίων Πάντων), служена је Света Литургија у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, а одмах затим представљена је књига протојереја-ставрофора Душана Петровића, професора из Сремских Карловаца, „Чувар јединства СПЦ: патријарх Викентије Проданов (1950-1958)“.

Литургијом је началствовао управо протојереј-ставрофор Душан Петровић, а саслуживао му је архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен Лазаревић, старешина храма јереј Душан Вишекруна, који је био за певницом и мноштво верног народа.

Одмах по завршетку Литургије, заинтересовани Румљани остали су у храму да присуствују представљању књиге о којој су говорили професор историје из Новог Сада Душан Вујичић и сам аутор, прота Душан Петровић. Читањем одломака из књиге њихово излагање употпунила је протина ћерка, Марија Кресоја, вероучитељица из Старе Пазове.

У прилогу можете погледати слике и послушати комплетан звучни запис са представљања књиге „Чувар јединства СПЦ: патријарх Викентије Проданов (1950-1958)“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *