СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ. ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ У ИНЂИЈИ

Свету архијерејску литургију у четвртак 1. јуна Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије је служио у пуном храму Св. цара Константина и царице Јелене у Инђији. Због Задушница Света литургија је по одлуци служена у четвртак у спомен Светих. Пошто је то храмовна слава, било је благоверних хришћана сакупљених да заједно приносе Литургију Господу.
Његовом Преосвештенству су саслуживали презвитери: архимандрит Стефан игуман Велике Ремете, протојереј-ставрофор Петар Јованчевић из Крушедола, протојереј-ставрофор Миле Јокић парох новопазовачки, протојереј Миле Станковић (старешина Св. храма), протојереј и намесник сремско-карловачки Борис Милинковић и јереј Александар Класнетић парох у Новим Бановцима. За певницом је појао професор Предраг Миодраг с ученицима Богословије Св. Арсенија Сремца, заједно с благоверним народом. Било је присутно свештеника из околних парохија, као и пријатеља домаћина.
У беседи Његово Преосвештенство Г. Василије је споменуо символику Часнога крста у животима Светих царева и свих оних који желе да следују Христу.
После Свете Литургије Трпеза љубави је била испред храма за који су се постарали нови и стари кумови с црквеним одбором и домаћинима свештеницима протојерејем Милетом Станковићем и јерејем Богољубом Миловановићем, који су се с љубављу старали око свега.

вероучитељ Горан Груловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *