Освећени живопис и нови иконостас у храму у Баричу

Његова  Светост Патријарх српски Иринеј обавио је 28. маја чин освећења живописа и новог иконостаса, а у наставку началствовао торжественом Литургијом уз саслужење свештенства Архиепископије беградско-карловачке и из неколико епархија наше Свете Цркве.

Храм и иконе на новом иконостасу је живописао иконограф Синиша Дамјановић из Републике Српске.

Хор из Нове Пазове „Свети Владика Николај Српски“, под вођством проф. Тамаре Пајдић, испунио је пјенијем храм и порту  у којој је благоверни народ стајао и учествовао у светој Литургији, покривен омофором Пресвете и Пречисте Богородице.

Хор се налазио у пратњи протојереја-ставрофора Мила Јокића, архијерејског намесника старопазовачког.

У својој беседи Свјатјејши је казивао о храму као дому Божјем и иконама са којих нас посматрају Божји угодници, и поручио да се окупљамо у својим храмовима непрестано како бисмо очували своју веру, јер једини Пут и Истина којој треба да следујемо јесте истина коју је Бог пројавио људима и јеванђеље Његово.

Његову Светост су данас дочекали најмлађи из КУД-а „Прва искра“ из Барича (уметнички руководилац Ивана Стојадиновић), као и многобројни ученици Основне школе који похађају веронауку, са вероучитељицом, монахињом Јелисаветом. Данас око 430 деце похађа верску наставуу основној школи у Баричу.

Његова Светост Патријарх српски Иринеј поделио је заслужним приложницима и делатницима на Њиви Господњој признања.

Храм и иконе на новом иконостасу цркве Покрова Пресвете Богородице  живописао је иконограф Синиша Дамјановић из Републике Српске

Хор Свети Владика Николај Српски из Нове Пазове на освећењу 

Извор: сајт Епархије сремске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *