Прослављена слава храма Св. Кирила и Методија у Сремској Митровици

Сремскомитровачка парохија при новосаграђеном храму Св. Кирила и Методија саборно је прославила своју славу. Саборовање је започето уторак 23. маја вечерњим богослужењем.

У наставку у порти храма запевала су деца хора Благослов са диригентицом Тамаром Пајкановић. На њиховом концерту који је међу присутнима изазвао радост и аплаузе учествовали су пријатељи хор Благослов глумац Владимир Балашћак, Драгана Бановац са члановима КУД-а ”Бранко Радичевић” уз музичку подршку Дејана Тубића на хармоници.

На сам празник Св. Кирила и Методија, 24. маја, уз велико присуство верника служена је Света литургија којом је началствовао протојереј ставрофор Гвозден Арамбашић уз салужење протојереја Сретена Лазаревића, протонамесника Радослава Радовановића и ђакона Душка Марковића.

Честитајући славу присутнима се обратио пригодном беседом протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски и нагласио значај данашњег празника и мисије равноапостолних браће Св. Кирила и Методија. Беседу можете послушати у прилогу.

Кумови славе били су породица Зорана и Сање Марковић из Сремске Митровице.

протојереј-ставрофор Саво Ракита

aрхијерејски намесник сремскомитровачки

и старешина храма Св. Кирила и Методија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *