Свечано прослављена храмовна слава у Никинцима

У четвртак, 25. 5. 2017. године, на велики Господњи празник, у народу познатији као Спасовдан, свечано је прослављена слава храма Вазнесења Господњег у Никинцима.

Светом Литургијом, која је почела у 10:00 часова, началствовао је архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен Лазаревић, уз саслуживање домаћина славе, јереја Александра Симића, пароха никиначког, јереја Владе Ђурића, пароха кленачког и мноштва верног народа. По завршетку обавеза у својим парохијским храмовима, празновању су се прикључили јереји Зоран Петровић, Станко Тркуља и Владимир Јездић.

Одмах по завршеној Литургији кренуло се у трократни опход око храма, уз читања Светог Јеванђеља. Том приликом, узнете су молитве Богу за спасење и напредак становника Никинаца, као и упокојење у Господу свих умрлих житеља овог места.

Након Литије, приступило се освећењу и резању славског колача, који су преломили архијерејски намесник румски, протојереј Сретен Лазаревић и овогодишњи кум славе господин Мирко Ћирковић. Привилегија и част да буду кумови храмовне славе наредне године припала је господину Срђану Стојановићу и његовој породици.

За домаћински однос према свим гостима и припрему храмовне славе побринуо се парох храма Вазнесења Господњег у Никинцима, јереј Александар Симић са својом супругом, кумовима славе и парохијанима, припремивши Трпезу љубави за све присутне.

У прилогу послушајте беседу архијерејског намесника и пароха румског, протојереја Сретена Лазаревића, као и обраћање домаћина славе, јереја Александра Симића, присутном народу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *