UA-93122834-1

ИМАМО ГОСТА: Протојереј-ставрофор Саво Ракита и дечији црквени хор Благослов из Сремске Митровице

У недељу, 21. маја, имали смо изузетну част и задовољство да нам у госте дођу архијерејски намесник сремскомитровачки, духовник дечијег црквеног хора Благослов, протојереј-ставрофор Саво Ракита и диригент Тамара Пајкановић, заједно са 12 чланова хора Благослов. Ова ванредна ситуација је зато што деца због школских обавеза нису могла доћи радним даном, тако да емисију Имамо госта можете послушати на таласима радија Српски Сион 22. маја у 19 часова и у репризном термину 23. маја у 10:05 часова.

Емисију смо започели песмом „Од Христовог Васкрсења нема већег дара“ у изведби дечијег црквеног хора Благослов, а затим смо с Тамаром и децом разговарали о оснивању хора, његовим особеностима и концертима које су одржали и које имају у плану. Важно је напоменути да овај хор изводи ауторске песме које пишу Снежа Ракита и Дубравка Угарковић, уз Тамарину помоћ.

Како је у току манифестација „Дани словенске писмености и културе“, која велича духовно, историјско и културно наслеђе словенског народа, овом приликом је, сасвим пригодно, архијерејски намесник сремскомитровачки, протојереј-ставрофор Саво Ракита најавио прославу славе Храма Светог Кирила и Методија у Сремској Митровици, чији садржаји почињу већ 23. маја у 18 часова вечерњим богослужењем, а у 19 часова одржаће се концерт дечијег црквеног хора Благослов. Наредног дана, 24. маја, служиће се Света архијерејска Литургија, с почетком у 9:30 часова. Отац Саво је позвао сав верни народ да молитвено учествује у прослави храмовне славе. Добродошли!

Целу емисију можете послушати у прилогу.

 

 

 

2 thoughts on “ИМАМО ГОСТА: Протојереј-ставрофор Саво Ракита и дечији црквени хор Благослов из Сремске Митровице

 1. Dusanka

  HRISTOS VASKRSE!
  Predivno…sjajan izbor gosta!
  Prelepa interpretecija crkvenog hora „Blagoslav“ i celog tima 😍.
  Ugostite ih cesce ❤!

  1. Radio Srpski Sion Post author

   ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

   Хвала Вам што нас пратите и подржавате. Покушаћемо да их приволимо да долазе што чешће. Надамо се да ће и Ваш коментар помоћи у томе.

   Свако добро од Васкрслог Господа жели Вам екипа радија „Српски Сион“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *