Прослављена слава Храма Преноса моштију Светог оца Николаја и града Руме

Данас, 22. 5. 2017. године, прослављена је слава Храма Преноса моштију Светог оца Николаја у Руми, а уједно и града Руме.

Празновање је започето Светом Литургијом, с почетком у 9:30 часова, којом је, уз саслуживање верног народа и више свештенослужитеља, началствовао протојереј-ставрофор Јован Јовичић. У Литургији су учествовали и челници Општинске управе Општине Рума, као и архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен Лазаревић.

Одмах по завршеној Литургији кренуло се у трократни опход око храма, а затим и у свечану литију кроз улице града Руме, уз повремено заустављање ради читања Светог Јеванђеља. На челу колоне налазила се велика икона данашњег празника. Одмах по повратку литије у порту Храма Преноса моштију Светог оца Николаја уприличена је Трпеза љубави за све присутне.

Ове године слави храма кумовао је господин Жељко Дошен са својом породицом, а слави града господин Јован Кромпић са супругом. Да све прође у најбољем реду побринуо се домаћин славе и старешина Храма Преноса моштију Светог оца Николаја, протојереј-ставрофор Винко Мишановић.

За трпезом, присутнима се обратио протојереј-ставрофор Јован Јовичић, а затим и председник СО Рума Стеван Ковачевић, пожелевши свима сретну и Богом благословену славу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *